Nytt nummer av Nötkött

I Nötkött nummer 4 har vi tema installning och lyfter bland annat en tidsstudie i dikobesättningar. Vi har även besökt en nötköttsproducent som satsat på automatisk vägning av sina ungtjurar.

Text Ann Christin Olsson

På omslaget till nummer 4 möter vi Karl Jorlén som gör comeback som ordförande i Highlandföreningen. Under vinjetten Porträttet fortsätter vi att besöka ordförandena i rasföreningarna.  

Det händer mycket i Nötköttsverige. På aktuelltsidorna skriver vi bland annat om foderläget, som skördemängder och näringsvärde i årets första- och andraskörd. Vi tar också upp risken för ströbrist, vargangrepp, att tappningsstationen för köttrastjurar dröjer till nästa höst och hur det går med Prisportalen. Du vet väl att du kan följa nyheter på Nötkötts webb, tidningennotkott.se, mellan utgåvorna av Nötkött?

Vi har besökt Strömsholm lantbruk och skriver om deras satsning på exceptionell råvara som säljs till restauranger och konsumenter.

Så gjorde vi var först tänkt att handla om en egenkonstruerad trådvinda, men kom i stället att handla om helhetskonceptet för att få utedriften att fungera på vintern. Trådvindan går varm både sommar och vinter och används för att enkelt skapa nya fållor som djuren flyttas mellan.

 På ”Fråga experterna” svarar experter på aktuella frågor. Bland annat svarar Fredrik Karlsson på Ludvig och co på frågan vad man kan betala för dikalven i höst. På forskningssidorna har vi med en kalkyl över Stenhammars investering i LED-belysning. Detta och mycket mer i det senaste numret av Nötkött

Mer om tidningen Nötkött: