Brödåkras tre tjurar sålda på Gunnarp

Nyheter

Även om auktionen av köttrastjurarna på Gunnarp pågick i en vecka så var det under den sista halvtimmen som det mesta hände. En spännande stund för såväl tjurarnas uppfödare som hugade spekulanter.

Årets tjurauktion bjöd på högt medelpris

Avel

Idag, fredag den 31 mars, avslutades auktionen på Gunnarp. En jämnare prisbild än tidigare år och med rekord i medelpris för tjurarna.

Brödåkra – alla tre tjurarna till auktionen

Nyheter

Alla tre av Brödåkra charolais tjurar på köttrasprövningen i Gunnarp har tagit sig vidare till auktionen.

Snart dags för visningsdag för Gunnarp

Nyheter
Nu på lördag den 25 mars är det visningsdag av de köttrastjurar som kommer att vara med på auktionen på Gunnarp.

Rafflande att följa vägningarna

Nyheter
Nu i veckan är det åter dags för vägning av tjurarna på Gunnarp. Den här säsongen följer vi hur det går för trion av tjurar från Brödåkra charolais.

Årets tjurar på Gunnarp

Gunnarp
Här är hela listan på de tjurar som är med på årets omgång av individprövningen av köttrastjurar på Gunnarp.

På vägen till Gunnarp – från gård till tjurstation

Nyheter
Förberedelserna inför auktionen i Gunnarp har startat. Nötkött följer hur det går för en av avelsuppfödarna, Brödåkra charolais – allt ifrån insättningen av tjurkalvarna fram till auktionen nästa år.

Hållbar läsning i nya numret av Nötkött

Nyheter

Lantbrukets åtgärder för att minska den globala uppvärmningen är hållbara även för företagens ekonomi. I senast numret av Nötkött kan du läsa om hur lantbrukarna på två olika gårdar jobbar med lösningar som gynnar både miljön och den egna plånboken.

Foto: Maria Törner

Dags för ny tjuromgång på Gunnarp

Nyheter
Den här veckan skickas de tjurkalvar som ska delta i årets prövningsomgång till Gunnarp. Louise Ryberg, vd för Köttrasprövningen, berättar om årets anmälningar och vad som händer framöver på tjurstationen.

Prisrekord på tjurauktionen i Gunnarp

Nyheter
Det blev prisrekord vid årets tjurauktion på Gunnarp. Charolaistjuren 1255 Scar av Tubbarp klubbades för hela 249 000 kronor.