Rafflande att följa vägningarna

Nyheter

Nu i veckan är det åter dags för vägning av tjurarna på Gunnarp. Den här säsongen följer vi hur det går för trion av tjurar från Brödåkra charolais.

Årets tjurar på Gunnarp

Gunnarp

Här är hela listan på de tjurar som är med på årets omgång av individprövningen av köttrastjurar på Gunnarp.

På vägen till Gunnarp – från gård till tjurstation

Nyheter

Förberedelserna inför auktionen i Gunnarp har startat. Nötkött följer hur det går för en av avelsuppfödarna, Brödåkra charolais – allt ifrån insättningen av tjurkalvarna fram till auktionen nästa år.

Hållbar läsning i nya numret av Nötkött

Nyheter

Lantbrukets åtgärder för att minska den globala uppvärmningen är hållbara även för företagens ekonomi. I senast numret av Nötkött kan du läsa om hur lantbrukarna på två olika gårdar jobbar med lösningar som gynnar både miljön och den egna plånboken. Här är lite ur innehållet i Nötkött nummer 4: Tema hållbarhet Rapporten Framtidens jordbruk – […]

Foto: Maria Törner

Dags för ny tjuromgång på Gunnarp

Nyheter

Den här veckan skickas de tjurkalvar som ska delta i årets prövningsomgång till Gunnarp. Louise Ryberg, vd för Köttrasprövningen, berättar om årets anmälningar och vad som händer framöver på tjurstationen.

Prisrekord på tjurauktionen i Gunnarp

Nyheter

Det blev prisrekord vid årets tjurauktion på Gunnarp. Charolaistjuren 1255 Scar av Tubbarp klubbades för hela 249 000 kronor.

Prisrekord på Gunnarp

Nyheter

Det blev prisrekord på Gunnarp när online-auktionen på Köttrasprövningens tjurar inleddes idag.