Nisse av Kullen, en av fem elittjurar i Siretävlingen på Elmia 2022.

En go elittjur som låter sig ledas

Ko-llega

En del tar hunden med sig ut på promenad till postlådan. Lasse Hermansson tog med sig sin limousintjur Nisse som träning inför årets djuruppvisningar på Elmia.

Resultaten från Elmia

Nyheter

130 vackra köttrasdjur ställdes ut vid Elmiautställningen i oktober 2022. Tidningen Nötkött presenterar här resultaten! Elmia-utställningens resultat redovisas nedan. Alla uppgifter om djuren; deras härstamningar och avelsvärden finns i djurkatalogen för utställningen. HerefordKlass 1 Kvigkalvar födda 2022 > 6 mån Grupp 1 BÄST I RASEN, Champion 7568 Bårarps Tracy CL, äg. Einar Lysell, Bårarp, Slättåkra […]

Tre kvigor lottades ut

Nyheter

Det var stort intresse för NAB:s kviglotteri där tre kvigor lottades ut. Totalt 900 lotter hade sålts till förmån för köttrasungdomen.

Idag är det mjölkkornas dag

Nyheter

När Elmia nu slagit upp portarna till den tredje mässdagen är det mjölkkornas dag med riksutställning.

Grattis Alslöf till Best in Show!

Nyheter

Det blev halländska T Kamilla av Alslöf som blev bästa köttrasdjur vid Elmia 2022. Grattis till en fantastisk kviga! Det blev en spännande bedömning av det bästa av det bästa, där Elmia-utställningens alla domare enades om att 834 T Kamilla av Alslöf från Alslöf Limousin i Eldsberga var utställningens bästa djur bland både han- och […]

Idag är det köttdjurens dag

Nyheter

Nu har köttdjurens dag dragit igång på Elmia och bedömningarna av hereford och simmental är i full gång.

Myller av besökare i mässhallarna

Nyheter

Efter Elmiamässans öppning på onsdagen fylldes mässhallarna snabbt upp av ett myller av människor. Nötkött haffade fyra i vimlet och frågade varför de kommit och vilka som är mässans höjdpunkter.

Ulster är Sveriges vackraste tjur

Nyheter

Ulster av Frönshult är Sveriges vackraste elittjur. Han kammade under onsdagen hem Sire-titeln i finalen på Elmiamässa.

Elmia: Idag är det ungdomarnas dag

Nyheter

Nu är vi igång! Idag är det ungdomarnas dag. Tidningen Nötkött på plats och i vår tidningskiosk hittar du djurkatalogen och på vår webb kommer vi att redovisa resultaten.

Vi ses på Elmia!

Nyheter

På onsdag finns tidningen Nötkött på plats då Elmia öppnar. Du hittar oss i tidningskiosken i ena hörnet av visningsringen för de olika mjölk- och köttraserna. Här kan du tävla om ett fint kalvtäcke, ta del av förmånliga prenumerationer och utställningskatalogen.