Salers – en härdig gammal dragare

Fokus

Salers anses vara en av de äldsta och genetiskt mest rena raserna i Europa. Boskap som påminner om salers finns avbildade på grottmålningar i Frankrike.

Tittar på teknik för att mäta foderintag

Nyheter

En förstudie på Gunnarp ska titta på olika tekniska lösningar för individuell foderregistrering vilket skulle ge värdefull information.

Taffarel – trevlig och lätthanterad tjur

Ko-llega

Taffarel, en av Brödåkra charolais tre tjurar som vi följt i vinter på individprövningen på Gunnarp, hamnade på Öland efter tjurauktionen i mars.

Ny tappningsstation dröjer till hösten 2024

Nyheter

Den nya tappningsstationen för köttrastjurar i renrasavel dröjer till nästa år. Tidsplanen var för tajt för att kunna starta redan i höst.

Lägerliv för köttrasungdomarna

Utställning
Under en helg i juli träffades köttrasungdomar från södra Sverige på Bollerup naturbruksgymnasium i Skåne för att träna på djurhantering och showmanship.

Han tar över simmental

Porträtt
Mikael Jonasson är sedan i våras ordförande för simmentalföreningen.

Individprövning med utställning

Nyheter

En svensk domare på plats på två utställningar i Estland och Lettland i april möttes av fina tjurar med svenskt påbrå. Här avslutas individprövningen med en utställning innan auktionen.

Holly – en riktig vinstlott

Ko-llega

Mats Roos drog en vinstlott på Elmias djurutställning i höstas. Han var en av tre som vann en kvigkalv i NAB:s lotteri. ”Jättekul, jag hade inte en tanke på vinst när de ringde”, säger han.

Brödåkras tre tjurar sålda på Gunnarp

Nyheter

Även om auktionen av köttrastjurarna på Gunnarp pågick i en vecka så var det under den sista halvtimmen som det mesta hände. En spännande stund för såväl tjurarnas uppfödare som hugade spekulanter.

Årets tjurauktion bjöd på högt medelpris

Avel

Idag, fredag den 31 mars, avslutades auktionen på Gunnarp. En jämnare prisbild än tidigare år och med rekord i medelpris för tjurarna.