Foto: Maria Törner

Louise Helmer blir vd för Viking

Nyheter

Styrelsen för Viking genetics har utsett Louise Helmer till ny vd för Viking genetics. Hon har lång erfarenhet av att i ledande positioner arbeta i olika lantbruks- och livsmedelsföretag. Styrelsen för Viking genetics har utsett Louise Helmer till ny vd för Viking genetics. Hon har lång erfarenhet av att i ledande positioner arbeta i olika […]

Fransk välmusklad dragare

Fokus

De första bazadaise-kalvarna föddes i Sverige för fyra år sedan. Rasen är en gammal dragare som numera används som tung köttras.

Lätt val när Lutarp växlade om

Gården

Fortfarande är det röda kor i hagarna som gäller. När produktionen skiftade från mjölk till kött 2013 ersattes SRB-korna med hereford på Lutarp i Småland.

7638 Unne. Foto: Elisabeth Theodorsson

Svenske Unne far till norsk stjärna

Ko-llega

Den svenske semintjuren Unne av Kvarnarna uppskattas i Norge. Han är far till norske semintjuren Oregano. Den svenske simmentaltjuren 132 Unne av Kvarnarna (98188) togs efter prövningen 2016 ut till semintjur. I dag har han en son i Norge, 73141 Oregano P av Hakadal, som under 2021 var en av två simmentaltjurar som togs ut […]

Japaner med god smak

Gården

Nötköttet säljs för tre gånger så mycket som vanligt nötkött. Ändå är det drag i efterfrågan på wagyukött – känt för sin marmorering och rika smak.

Viking genetics lämnar Skara

Nyheter

Viking genetics stänger tjurstationen på Örnsro i Skara. Därmed är det slut på all produktion av tjursperma i Sverige.

Viking genetics i europeisk fusion

Nyheter

Viking genetics ska fusionera med tyska Masterrind och franska Evolution. De tre bolagen vill skapa en stark spelare på den internationella avelsmarknaden.

Prisrekord på Gunnarp

Nyheter

Det blev prisrekord på Gunnarp när online-auktionen på Köttrasprövningens tjurar inleddes idag.

FOTO CHARLOTTE SCHOU I SAMARBETE MED KØDKVAEG

Lätta kalvningar med rätt förberedelser

Avel

Utfodring, avel, tillsyn och miljö – dina val och ditt förebyggande arbete påverkar andelen kalvningssvårigheter i besättningen.

Storslam för Simontorp

Nyheter

Best in Show på MILA blev en ren familjeaffär. Både bästa han- och hondjur kom från familjen Mårtensson på Simontorp. Se filmen från finalen här.