Han blev såld på blondiner

Porträtt

Tommy Rehns avelsintresse gjorde att han ville satsa på dikor. Efter att ha läst på om olika raser blev han helt såld på blonde vid ett studiebesök i Frankrike.

Tyrfingur Sveinsson på gården Lækjartún som driver regenerativt bete på Island.

Tyrfingur fick snurr på det regenerativa betet

Dikor

Dikoproduktionen på Island har ökat, om än från en låg nivå. Från 1 072 kor år 2001 till dagens 3 572. En förklaring är en satsning på import av angus från Norge. Hulda Brynjólfsdóttir och Tyrfingur Sveinsson på gården Lækjartún har utökat sin produktion och hoppas att den ska växa ytterligare..

Bäst på exteriörbedömning

Utställning

Jenny Andersson från Sverige vann i tidigare i veckan en europeisk stortävling i exteriörbedömning. Bedömningarna gjordes på både kött- och mjölkraser. Jenny Andersson, tidigare elev på Stora Segerstads naturbruksgymnasium, vann i början av mars exteriörbedömningstävlingen för nötkreatur vid franska Concours général. En anrik tävling för yrkesverksamma eller studerande ungdomar inom lantbruket. 63 ungdomar från 24 […]

Förvildad parkboskap

Fokus

White park cattle tros härstamma från boskap som kom till England på vikingatiden. En sällsynt variant är chillingham wild cattle som sedan 700 år lever isolerade på ett gods i norra England.

Nisse av Kullen, en av fem elittjurar i Siretävlingen på Elmia 2022.

En go elittjur som låter sig ledas

Ko-llega

En del tar hunden med sig ut på promenad till postlådan. Lasse Hermansson tog med sig sin limousintjur Nisse som träning inför årets djuruppvisningar på Elmia.

”Det är en fin omgång tjurar!

Nyheter

Allvaret är i gång för Taffarel, Thiago och Toivonen, döpta efter kända fotbollsspelare. Det är detta startfält Brödåkra charolais sätter sitt hopp till i årets prövningsomgång och som Nötkött följer fram till auktionen i Gunnarp.

Resultaten från Elmia

Nyheter

130 vackra köttrasdjur ställdes ut vid Elmiautställningen i oktober 2022. Tidningen Nötkött presenterar här resultaten! Elmia-utställningens resultat redovisas nedan. Alla uppgifter om djuren; deras härstamningar och avelsvärden finns i djurkatalogen för utställningen. HerefordKlass 1 Kvigkalvar födda 2022 > 6 mån Grupp 1 BÄST I RASEN, Champion 7568 Bårarps Tracy CL, äg. Einar Lysell, Bårarp, Slättåkra […]

Grattis Alslöf till Best in Show!

Nyheter

Det blev halländska T Kamilla av Alslöf som blev bästa köttrasdjur vid Elmia 2022. Grattis till en fantastisk kviga! Det blev en spännande bedömning av det bästa av det bästa, där Elmia-utställningens alla domare enades om att 834 T Kamilla av Alslöf från Alslöf Limousin i Eldsberga var utställningens bästa djur bland både han- och […]

Dags att anmäla djur till Elmia

Nyheter

Nu är det dags att anmäla djur till djurutställningen på Elmia lantbruk den 19 till 21 oktober. Anmälan är öppen till den 15 september.

Louise Helmer blir vd för Viking

Nyheter

Styrelsen för Viking genetics har utsett Louise Helmer till ny vd för Viking genetics. Hon har lång erfarenhet av att i ledande positioner arbeta i olika lantbruks- och livsmedelsföretag. Styrelsen för Viking genetics har utsett Louise Helmer till ny vd för Viking genetics. Hon har lång erfarenhet av att i ledande positioner arbeta i olika […]