Myller av besökare i mässhallarna

Efter Elmiamässans öppning på onsdagen fylldes mässhallar och publikläktare snabbt upp av besökare. Nötkött haffade fyra i vimlet och frågade varför de kommit och vilka förväntningar de har.

Text, Foto Marianne Lindberg
Text, Foto Ann Christin Olsson
Ida
Sandén.

Ida Sandén, elev på Munkagårdsgymnasiet i Halland:

– Jag är här med skolan för inspiration. Jag är egentligen mest intresserad av grisar. Men det är kul att kolla på djurutställningarna med kor här.

Christer Eriksson, blivande nötköttsproducent, Östhammar:

Christer
Eriksson.

– Jag ska bli nötköttsproducent i vinter och köpa in 4–5 avvanda dikalvar. Vill börja i liten skala. Jag jobbar utanför gården  med entreprenad. Jag är här för att titta på allt möjligt, inredning djur och tillbehör. Jag har gjort om  maskinhallen till ligghall och ska utfodra på den gamla gödselplattan.

Roger Mårtensson, ladugårdsförman på Bollerups lantbruksinstitut

och naturbruksgymnasium i Tomelilla:

Roger
Mårtensson.

­- Jag är här och ställer ut djur, simmental och angus, och arbetar också i simmentalföreningens monter.  Har hunnit ta lite rundor och tita på vad som finns på mässan. Vi är ute efter en ny silouttagare för ensilage och två nya ryktborstar till mjölkkorna. Det är så roligt att vara här igen, det finns inte ord för det.

Peter Edholm, mjölkproducent, Kramfors:

Peter
Edholm.

– Jag är här för att jag är allmänt intresserad av lantbruk. Och så ska jag passa på att besöka några vänner här i Jönköpingstrakten. Här på mässan fastnade jag för solpaneler som jag såg under en filmförevisning. De var uppsatta utmed en kraftledningsgata i stället för att ta åkermark i anspråk. Det var nytänkande tycker jag.