Dikoproducent vill hitta kärleken i Bonde söker fru

Dikoproducenten Kristian Johansson är en av fem lantbrukare som letar efter kärleken i årets Bonde söker fru. Genom att visa vem han är i tv-programmet vill han hitta livslång kärlek.

Text Camilla Olsson
Foto TV4

Det blev tredje gången gillt för produktionsbolaget bakom Bonde söker fru. Dikoproducenten Kristian Johansson, på Sanda Skattmansö i uppländska Vittinge, har tidigare tackat nej till att medverka i tv-programmet. Men den här gången blev det ett ja.

– Det kände mer rätt den här gången. Jag kände mig mer mogen för det och är i rätt fas i livet, säger han.

Pirrig inför sändningen

På måndag, den 1 april, sänds avsnittet där årets bönder presenteras. Avsnittet tog två dagar att spela in och förutom Kristian Johansson är även tre mjölkföretagare och en westernryttare med. Han är inte nervös, men lite pirrig inför sändningen.

– Man måste våga för att vinna någonting, vill man ha någon förändring måste man våga kliva utanför comfortzonen.

Förhoppningen är att programmet ska leda till en relation.  

– Det ska klicka från bägge sidor och det måste man ha med i beaktandet. Men jag är med för att hitta någon som jag kan leva vidare med och tillbringa resten av livet med.

Det inre är viktigast

Den personen måste vara jordnära, trygg i sig själv och veta vad den vill. Det inre beskriver han som viktigast och att personen vågar tro på sig själv. Samtidigt har han själv en aktiv fritid med landsvägscykling och jakt.

– Det är svårt att beskriva vad jag letar efter. Men någon som gillar att hitta på saker på studs, spontana saker. Jag är ute mycket och det underlättar om det är någon som också tycker om det. Jag letar inte efter en exakt kopia men efter en som har förståelse, och det går åt båda håll.

Övrig tid lägger han på arbetet på gården som han driver tillsammans med sin mamma och pappa: Hans syster jobbar också där när hon inte studerar. Företaget har även några anställda utanför familjen. Produktionen är dikor, där en tredjedel är renrasiga simmental och övriga är korsningar med limousin, angus och hereford.

– Familjen fick reda på att jag hade fått frågan om att vara med i Bonde söker fru innan jag tackade ja.

LÄS MER: Köttet dominerar i årets Bonde söker fru

Intensiv inspelningsperiod

För de lantbrukare som produktionen väljer att följa på gården brukar inspelningsperioden vara under sommartid, när majoriteten av djuren visserligen är på bete men en intensiv tid för övriga jordbruket.

– Det får vi lösa när man kommer dit. Hur vi gör det är en annan fråga.

Vad hoppas du få visa av produktionen på gården i tv-programmet?

– Det beror på hur produktionen väljer att vinkla och vad de vill belysa. Jag kommer att försöka visa min vardag för brevskrivarna så att det blir trovärdigt. Sedan vad som sänds vet jag inte.

LÄS MER: Om Sanda Skattmansös kalvningsstrategi (länk till e-tidningen, så loggar du in)