Dags att nominera till Årets vallmästare

Nu har vi öppnat för nomineringar till Årets vallmästare – tävlingen för dig som är nötkötts- eller mjölkproducent och som med hjälp av ett vallfoder av högsta kvalitet lägger grunden för god tillväxt på djuren och hög mjölkavkastning.

Text Ann Christin Olsson

I år har det varit en utmanande växtodlingssäsong. Vi hoppas på extra många nomineringar i år där vi får se olika strategier för att säkra mängder och kvalitet i vallodlingen i ett klimat som förändras. Det går att nominera kandidater fram till den 30 november. Det är tidningarna Husdjur och Nötkött som tillsammans med Gård & Djurhälsan, Svenska Vallföreningen, Sveriges lantbruksuniversitet och Växa Sverige står bakom utmärkelsen.

Syftet med Årets Vallmästare är att öka intresset för vallfrågor och lönsam vallproduktion. Tävlingen är till för alla nötkötts- och mjölkproducenter i Sverige som tack vare ett grovfoder av hög kvalitet når goda resultat i produktionen. Den genomförs för att uppmärksamma duktiga vallodlare och ge status till landets arealmässigt största gröda som också ligger till grund för en lönsam mjölk- och nötköttsproduktion.

Nominera din kandidat här: Utmärkelser – Tidningen Nötkött