Svenskt kött på festivalen Lollapalooza

En av Sveriges största festivaler – Lollapalooza – satsar på svenskt kött under musikfesten som startar i dag på Gärdet i Stockholm.

Text Marianne Lindberg
Isabel Moretti, vd för Svenskt kött.
Foto: Lisbeth Karlsson

Under de tre dagar, 1-3 juli, som musikfestivalen pågår finns ett särskilt område där det säljs grillat kött som är garanterat svenskt. Satsningen på svenskt kött är sprunget ur ett samarbete mellan Lollapalooza, Från Sverige-märkningen och branschorganisationen Svenskt Kött.

– Det är en omvälvande tid vi lever i och aldrig har vi väl haft så stort fokus på vår egen matproduktion som nu. Därför känns det särskilt viktigt och rätt att vi i år tillsammans med Lollapalooza och Från Sverige lyfter fram det svenska köttet och tar ställning för svensk mat, säger Svenskt Kötts vd Isabel Moretti i ett pressmeddelande.

På festivalen kommer ett 60-tal utländska och svenska band samt artister att uppträda, bland andra Pearl Jam, Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant.