Viktigt med rätt adress

Förändringar hos Post Nord och Citymail gör att vi sedan årsskiftet inte får information om tidningar som inte kunnat delas ut på grund av fel adress. Därför är det extra viktigt att du som prenumerant ser till att vi har rätt adress till dig.

Text Linda Grimstedt
Illustration Canva

Nötkött delas ut både av Post Nord och Citymail. Fram tills nu har tidningar som av någon anledning inte kunnat delas ut skickats i retur till oss. Oftast beror det på att prenumeranten har bytt adress, eller att någon detalj i adressen inte stämmer.

På postterminalerna är den datoriserade sorteringen kinkig. Heter gården Nygården 1 men det i vårt adressregister bara står Nygården, kommer tidningen inte att hamna i brevbärarens väska. Tidningen sorteras som felaktig adress och når inte prenumeranten.

Tidigare har vi kunnat eftersända de tidningar som skickats tillbaka till oss, samt ändra till korrekt adress. Sedan årsskiftet kommer samtliga returer att makuleras hos Post Nord. Det innebär att vi inte får veta om du inte fått din tidning. Hos Citymail har vi tecknat en tilläggstjänst där vi betalar för att få tillbaka de tidningar som returneras.

Nu vill vi be dig som prenumerant om hjälp. Kolla baksidan på din senaste tidning för att säkra att adressen stämmer. Annars mejla oss på notkott@vxa.se så uppdaterar vi. Samma sak om tidningen slutar att komma och du misstänker att en adressändring kan vara felet.

Så här kontrollerar du själv om vi har rätt adressuppgifter, samt övriga frågor som gäller din prenumeration:

  1. Gå in på www.preno.se/vaxa
  2. Om du redan aktiverat ditt konto – exempelvis för att läsa e-tidningen – klickar du på logga in och anger din e-postadress och ditt valda lösenord.
  3. Har du glömt lösenordet eller inte har något konto sen tidigare klickar du på på ”glömt lösenord” och följer instruktionerna. Du som inte har en registrerad e-postadress anger kundnummer (finns på baksidan av tidningen eller senaste fakturan) och postnummer och får då komplettera med en e-postadress.
  4. Du får nu ett mail med en länk för att välja ett nytt lösenord.
  5. Ange ett nytt lösenord.
  6. Kontrollera dina adressuppgifter under Mina Sidor, samt ändra om de inte stämmer.

Du som prenumererar via Växa behöver även meddela Medlemsservice om din adressändring.