Nytt nummer med tema foder

Den här veckan landar Nötkött nummer 2 i brevlådan hos våra prenumeranter. Det är tema foder med lite extra fokus på vallen.

Text Ann Christin Olsson
Nötkött nummer 2 2023.

Det verkar som att det nya normala är att inget år är det andra likt. Och det gäller att anpassa sin grovfoderstrategi efter svängningar i priser på marknaden för de insatsvaror som behövs. Vi har besökt två gårdar i västra respektive östra Sverige som berättar om sin grovfoderstrategi. Vi får också möta de tre finalisterna i tävlingen Årets vallmästare.

I Porträttet får vi möta Carina Johansson, verksamhetsledare på Sveriges nötköttsproducenter, som också själv är dikoproducent med åtta dikor i Vaggeryd. Hon är spindeln i nätet i mycket av det som händer i Nötköttssverige. I Dagboken får vi följa en dag hemma hos Camilla Hansson i Skåne. Hon är också ordförande i Skånes Nötköttsproducenter och arbetet är i full gång inför höstens köttriksdag.

Är du nyfiken på vilka skillnader det är mellan olika raser när det gäller förluster i primärproduktionen, ska du kika in på våra forskningssidor. Detta och mycket mer i Nötkött nummer 2. Trevlig läsning önskar vi på redaktionen!

Har du ett tips om ett ämne vi borde skriva om i kommande nummer eller en gård som du vill läsa om. Maila redaktionen på notkott@vxa.se.

Mer om tidningen Nötkött: