Dags att nominera Årets nötköttsföretagare 2023

Fram till den 1 juni går det att nominera kandidater till Årets nötköttsföretagare. I år är fokus på det förbättringsarbete som pågår för att ta till vara djurens potential i den svenska nötköttsproduktionen.

Text, Foto Ann Christin Olsson

I årets nomineringar vill man lyfta hur nötköttsuppfödare i Sverige jobbar med att förbättra och optimera sin produktion, till exempel när det gäller att öka den dagliga tillväxten på djuren och resursoptimering som att minska foderförluster. Det handlar också om hur man lyckas möta att dagligvaruhandeln efterfrågar större tillgång till svenskt nötkött året runt. Med detta som bakgrund kommer kriterier för att välja ut Årets nötköttsproducent i Sverige 2023  att fokusera på förbättringsarbetet som pågår för att ta till vara djurens potential i den svenska nötköttsproduktionen. Bakom utmärkelsen står LRF och Sveriges nötköttsproducenter.

Från utdelningen av utmärkelsen 2022. Då tog djurskötarna Cecilia Fredriksson och Cecilia Edvinsson emot utmärkelsen åt Kjell och Per Sandahl som har både mjölk- och nötköttsproduktion på Vasen. Här med prisutdelaren Peter Kullgren, landsbygdsminister och Henrik Lander från Sveriges Nötköttsproducenter.

Här kan du läsa om de som fick utmärkelsen 2022: Grattis Vasen – Årets nötköttsföretag 2022

Här kan du läsa mer om utmärkelsen och nominera din kandidat: Nominera till Årets nötköttsföretagare