Känd matbloggare gör egen köttbuljong

Johan Hegelberg, mer känd som Matgeek, har tusentals följare på Youtube och lagar gärna nötkött. I ett av sina senaste inlägg gör han egen köttbuljong på oxsvans.

I våras inledde Matgeek ett samarbete med Svenskt Kött och visade då bland annat hur man gör hamburgare på nötkött. Då sa han;

– Svenska köttproducenter är hjältar som ska lyftas fram och hyllas för de fantastiska råvaror de skapar. Att vi idag kan hitta så stor variation av kött från svenska producenter där djuren har det bra är underbart. Därför är det extra roligt att vi konsumenter blir allt mer intresserade av att ta hand om köttet på bästa vis, säger Johan Hedberg. 

Och han fortsätter presentera recept på nötkött på Youtube. Nu senast hur man gör en egen köttbuljong på oxsvans, märgben och grönsaker.
– Basen är oxsvans, märgben och grönsaker som får koka hela dagen, instruerar han tittarna och visar hur man kan lägga i lite annat gott som vitlök, annat kött, palsternackor, mer lök och morötter, ännu mer rotselleri, fler lagerblad, timjan och kanske en skvätt portvin precis mot slutet.

Oxbuljong https://www.youtube.com/watch?v=9hR57AOYo-0

Och här några andra favoriter:

Texas briskets BBQ  https://www.youtube.com/watch?v=wHsTg6wh8GQ

Entrecote på saltsten https://www.youtube.com/watch?v=d6pPNlEvofg

Beef bourguignon https://www.youtube.com/watch?v=Yt-Ew9tmQQ4

Senast ändrad 16 december 2016