Väl mött i höst!

Text Ann Christin Olsson

När det nu är min tur att ta över stafettpinnen som chefredaktör för Nötkött berättade en bekant om sin son då han precis lärt sig läsa. Vid högläsning ur en tidning blev ordet chefredaktör i stället chefsdiktator…

Det är inte riktigt så jag tänker mig min roll. Det handlar om lagarbete, både på redaktionen och tillsammans med er läsare. Under alla år som jag jobbat som reporter på tidningen har tips från läsekretsen varit avgörande för att vi ska kunna göra en tidning som är relevant för er. Det kan vara ett ämne som vi borde belysa eller ett gårdsreportage som står på önskelistan. Hur härligt är det inte att få ett meddelande på Facebook med ”Ni borde besöka mig!”.

Den serie som vi startade i förra numret, där vi följer en av avelsgårdarna som är med på Gunnarp, började med ett mail till redaktionen. ”Kan ni inte ha någon uppfödare i fokus och följa deras prövningsår och prövningsdrömmar?” Vi får också in fantastiskt smarta lösningar till ”Så gjorde vi” och intressanta funderingar till ”Fråga experterna”.

Temat i det här numret handlar om dyrtider. Vi har flera röster från nötköttsproducenter och rådgivare med deras bästa lifehacks om hur det höga kostnadsläget kan hanteras på kort och lång sikt.

Extra inspirerande just nu är att åter få träffas på Elmia. Det är fyra år sedan sist. Redaktionen finns som vanligt på plats i tidningskiosken vid visningsringen. Och inte nog med det, om ytterligare några veckor ses vi på Köttriksdagen.