Tidningen Nötkött får ny form

Text Maria Törner

FÖR ATT LYCKAS MED ett lönsamt nötköttsföretagande behöver man ibland se över och trimma produktionen. Detsamma gäller tidningar och nu har turen kommit till Nötkött. Tidningen du håller i din hand är resultatet av nio månaders arbete.

En tidning måste utvecklas i takt med sina läsare och jag vill ge dig en mer lättläst och tydlig tidning med ett modernt uttryck. Nötkött är och ska förbli den gårdsnära facktidning den alltid har varit. Innehållsmässigt är tidningen därför sig lik men nu med ett annat tempo, fler lantbrukarröster per nummer och större möjligheter att anpassa innehållet efter er läsares intressen. Ta vara på det, hör av dig till mig och berätta vad just du vill läsa om!

God djurhälsa, hög kalvöverlevnad med snabb tillväxt hos kalvar och ungnöt samt att analysera grovfodret så att rätt djur får rätt foder. Det är exempel på insatser för klimatet som ni lantbrukare gör på gårdsnivå. Men Nötkött då, vad gör vi?

Jo, från och med nu är vi 100 procent klimatkompenserade genom Climate partner. Där stöttar vi ett projekt i Indien för att få bort matlagning över öppen eld i hushåll och ersätta den med små biogasanläggningar som drivs av kodynga.

Trevlig klimatvänlig läsning!